Sunday, 17 August 2014

Dapat Surat Interview Kerja

Assalamualaikum w.b.t,

Put puttt... Postmen hantar surat. Pi ambik and terus tengok nama, eah nama aku la. Wah, rasa bertuah giler dapat surat atas nama kita kan. hehe. Yang pasti bukan surat dari ptptn.hehehe


Surat dari Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)
Eah dapat interview kerja Pembantu Pengurusan Murid Gred N17 (Jawatan tetap)

Rasa teruja giler sebab ni first time dapat surat interview kerja dari SPP. 
Interview 02/09/2014
Tempat: Maktab Perguruan PC

Pikir main pikir lagi nak pi ke x ni. Nak pergi apa salahnya kan cari pengalaman.
Tapi......
 Tiey xboleh tarik diri dari Degree sebab dah terikat dengan JPA sekarang ni.

Pikiq...Pikiaq...Hurm......


Lepas tu try tanya my mom dan dia tanya. Gred berapa?
Kita jawab N17. So, my mom gtau gred N17 gaji ckit je, basic RM900 sumtim je.

Xkisah pum , nak cari pengalaman je. So, try la search pasal kerja ni then tersempak satu blog ni. Dia ni macam Tiey lah jugak, tengah belajar (Degree) dapat tawaran cam ni jugak. So time interview tu dia kena soal kenapa apply kerja ni sedangkan awak ada Degree. Xberbaloi la. Snggup ke awak keje dengan gaji camni? bla blaaaa....

So lepas tu Tiey decided xnak pergi interview sebab sure kena macam situasi si blogger tu jgak dan at the same time wasting the interviewers times even i wanted to find out new experience. Lagipun, time tu baru je balik dari Tganu, memang penat la. So, conclusion xpergi la kottt...

26 comments:

  1. Takpe, nanti dah degree surat lagi besar pangkat. Barulah pegi. Surat sekarang simpan buat kenang-kenangan..heheeh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Betul tu. Belajar tinggi2 lagi nanti dapat offer letter pangkat tinggi kan :)

      Delete
  2. Salam, wah ok jgk jwtan ni. Tpi psl dh smbng bljar knalah hbiskan dulu.. mna tau nnti rezeki lg bsar blh dpt lpas tmat degree :-)

    ReplyDelete
  3. takpe Tiey, habiskan degree dulu.. nanti dapat kerja lagi gaji tinggi. hehe :D

    ReplyDelete
  4. dua2 tawaran hebat tiey..tahniah
    moga rezeki utk tiey terbentang luas..

    ReplyDelete
  5. tak pe . teruskan belajar . nanti da habes baru boleh keje gaji besar2 .lagi berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Yup belajar sampai habis dulu kan. :)

      Delete
    2. Asslmkm tiey.. Xsalah pun kalau pergi.ambik pengalaman.xsemestinya kita dh pergi interview tu kita terus dpt kje tu. Sis pnh pegi masa sek form6 dulu. Klau xpetgi risau nma blcklist je sbb gov. Klau xnk pergi inform pd phak dorang eh.. Lgpun kje ni nk pkai bpe orng je. Yng intetview pnya la rmai..

      Delete
    3. Ouh ye ke. Thanks a lot sis for your advice. Really apreciate it :-D

      Delete
  6. goodluck ..saya pun dpt intervw dr spp..tp jawatan berbza.jom2 try je.mane thu rezeki .kan.goodluck!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah. Congrats for the interview offered. Btw, good luck too. Insha'Allah :-D

      Delete
  7. Takpe. Insya-Allah ada jalan lain untuk tiey. Hehe

    Lama tak datang blog tiey ni. :)

    Akak ada tag tiey somethingg. Join taw.

    http://www.schanazri.com/2014/08/7-things-about-scha-nazri-versatile.html

    ReplyDelete
  8. betol tu Tiey .. better habes kan degree kalau pergi pon buang masa .. bukan tentu dapat pon... akak dah masak dah dengan jawatan kerajaan ni dan dah pergi lebih dari 10 interview.. langsung tak pernah melekat dan skrg memang menyampah dan tak mau pegi lagi. keja swasta sampai ke tua lagi bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Rezeki ad dimana2 yg penting kita usaha urk cari. Xkisahla swasta ke, government ke. Btw, thanks sis :-D

      Delete
  9. Best dapat surat interview JPP, tapi tula, xkena masa pulak. takpe, fokus on your degree dulu. Mana taw, rezeki akan datang lagi bagus. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Tula kan. Btw, thanks a lot. Yup. Fokus on da degree journey, Insha'Allah more good things will be offered kan.

      Delete
  10. InsyaAllah ada lagi yg lebih baik buat tiey.. rezeki Allah ada di mana2, asalkan kita rajin berusaha.. kan kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha'Allah, Amin. :-D
      Betul tu. Usaha lg nk yg lebih baik kan :-D

      Delete
  11. Klu sy.. Sy pegi kot.. Masa kerja ble apply pjj.. Sekian hanya pandangan shaja

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)