Friday, 14 August 2015

Science Biomolecule Semester 5

Assalamualaikum w.b.t,

So today 14 August 2015, I'm officially end of Semester 5. Result sem 5 dah keluar, Alhamdulillah lulus semuanya. Hanya Allah yang tau betapa berdebarnya nak check result disebabkan oleh Killer subjek punye. Fuhhh. Syukur Ya'Allah. 


Story mory pasal "Science Biomolecule".. Kronologi Semester 1, 2, 3, 4 and now Semester 5 boleh baca kat situ. 

So ni subjek semester 5!


BMS545: Immune- Lecturer Dr. Hana. Fuhh. Ni subjek killer bagi kiteorang la. hehe. Alhamdulillah lulus. Takut nak check sebab final haritu agak susah la katekan. So, immune ni korang belajar pasal immunity, lymphoid organ etc. Ad lab. 

BMS654: Disease - Lecturer Dr. Saiful. Belajar pasal disease- Hallmark of Cancer, Chromosome, Syndrome Down, Huntington disease. Memang fun + cerita + ilmu yang Dr. Saiful share. 

BMS656: Functional Genomics - Lecturer Dr. Saiful. Subjek ni persis Bioinfo yang korang ambik sem lepas tu. Xde lab. Yang ni best. hehe

BMS662: Patho - Lecturer Prof Ilham. Ni subjek feveret. Belajar pasal diease yang disebabkan oleh mikrob contohnya Salmonella, Shigella etc. Kena hafal cycle dia. Ada lab. Tapi yang paling awesome, Prof Ilham memang terbaikk!

ENT600: Entrepreneurship: Puan Siti Zahrah. Quite fun dengan cara Puan yang mengajar. Sempoi sangat2x. Siap boleh makan lagi. Kena buat blueprint, projek team. Kena buat video + presentation (individual) untuk ape2 je. Video + projek xyah present kat depan pum.

FSG661: Final Year Project - Under sv masing2. Ahaa. Yang ni lew paling curik banyak masa. Gap banyak dihabiskan kat lab je. Buat projek... Pandai2 la bagi masa ye. Gara2 benda ni blog terabai. Ceh. Really enjoy + stress buat projek, tapi ilmu tu penting + pengalaman. :)

TAC501: Bahasa ke 3. Bahasa Arab pilihan saya. Makin tinggil level dia makin susah belajar. Tapi xde susah pum nak skor. 

4 comments:

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)