Sunday, 18 August 2013

Cerita Hari Raya Contest

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah hari ni dah masuk 12 Syawal, korang still raye lagi ke? Hehehe. Ni haa Tiey nak ajak korang join "Cerita Hari Raya Contest" yang dianjurkan oleh blogger Dressuana! Hadiah memang awesome giler. Meh kita join ramai2 bagi memeriahkan lagi contest ni. Anggaplah korang join contest ni seolah korang tengah cerita pasal raya korang tahun ni. Nak join sila Klik Banner Bawah.



Cerita Hari Raya Adilfitri 1434H Tiey 
Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi kerana Tiey diberi peluang lagi untuk Menyambut Hari Raya Aidilfiri  dengan keluarga tercinta! Honestly, raya tahun ni merupakan tahun yang paling meriah Tiey dan sekeluarga sambut. Nak tahu kenapa? hehe. Antara sebab utamanya, both of my parents perhh sporting sangat2 pastu siap bagi duit raya bnyak pulak tu. Xlupa jugak akak dan abang atas duit raya korang yang awesome sangat2 tahun ni.hehehe. Even Tiey dah 21 tahun tapi still dapat duit raya. hohoho. Haish, dapat duit raya pum seronok macam dapat duit 1 juta?? hahaha 
Tu pasal duit raya! Tapi, tiada saat yang paling bahagia selain berkumpul bersama-sama dalam 1 rumah dengan keluarga tercinta! Best sangat2 time menunggu akak dan abangku yang tercinta pulang berhari raya, xsabar sebab nak tengok muka diorang dan juga barang yang diorang bawak pulang. hahaha. Detik paling seronok malam raya, Tiey dan adik2 selongkar barang diorang especially bahagian yg ada kaitan dengan rayalah. Contohnya check biskut raya yang dibeli, baju raya ape dan hadiah untuk kami, adik-adiknya.hehe 
Malam raya memang riuh rendah la suasana dalam rumah. My mum sibuk kat dapur masak lauk untuk pagi 1 Syawal, abah tengah kemas2 masjid bagi persiapan solat sunat Hari Raya Aidilfitri, Abang pasang langsir, Tiey, akak dan adik2 pompuan sibuk pakai inai.hehe. Pastinya, kami sekeluarga sudah menikmati kedatangan Syawal dimalam hari tersebut hingga tidur dalam pukul 3a.m sebab bz yang melampau.huhu. Wah, panjang lebar dah Tiey cerita ni, tuula kalau nak cite pasal raya ni memang xtau bila dapat jumpa noktah ni.hehehe 
So, 1 Syawal dimulakan dengan solat sunat Aidilfitri di masjid berdekatan. Alhamdulillah sempurna sudah sebulan puasa. Next, kami sekeluarga pulang kerumah dan perkara yang kami buat ialah beraya bersama. Sesi pertama ialah salam bersalaman dengan bonda dan ayahanda memohon kemaafan. Di saat tu, Tiey sebagai photographer terhormat of coz lah shoot gambar diorang. Tersenyum lebar bila tengok gambar diorang, termasuk Tiey.hehe. Setelah beraya kat umah kami pum berkumpul di rumah nenek sambil menunggu kedatangan saudara yang lain. Tu je la coretan panjang Tiey pasal raya Aidilfitri tahun ni. Xreti nak buat summary sebab raya 4 Syawal pum masih beraya lagi.hehew.

Ni beberapa detik manis kami bersama di Hari Raya Aidilfitri 1434 H:

Gambar Bonda & Ayahnda sebelum sesi salam-bersalaman


Tiey dengan akak yang berinai malam tu :p/huhuhu


Tiey dengan adik lelaki


Akak & adik kedua bongsu


Abang Tiey-Budak cute tu cousin ;)


Siblings :D


Ni snap kat kampung. :)








5 comments:

  1. Bestnyeeeeeeee Cerita Hari Raya Adilfitri awak! Ish nak join jugak lah macam nie!

    ReplyDelete
  2. muke sume sm jer adek beradik.. gd luck yer..

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)