Thursday, 22 August 2013

Heading to Kuala Terengganu

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk meneruskan hidup lagi pada hari ini. So, today my friends and i are going to Kuala Terengganu. Our main purpose is to settle any of matter with our campus which is UiTM Kuala Terengganu. Insha'Allah pukul 12 tengahari nanti kami akan bertolak dan doa Tiey, semoga kami sampai dengan selamatnya. Fuhh, lama dah xpergi jejak negeri Kuala Terengganu, kangan bangat especially my beloved campus, Giant, Mydin, jogging trek kat Kuala Besar and everything that is related to my past. Kami pergi ke Terengganu bukan nak enjoy, tapi nak buat clearance well we have already graduated students, in other words we had finished our Diploma.


We are together heading to Kuala Terengganu

Clearance tu hape? Ok. kalau korang dah habis diploma so korang kena buat clearance means that kena settle dengan kampus yang korang belajar dulu either korang ada hutang ke x. Ini kerana, kalau korang ada hutang dengan Universiti korang even 1sen pum, korang xboleh nak konvo nanti. Haaa. So clearance benda wajib kena buat. Disamping itu, ada beberapa dokumen penting yang kena ambil semasa clearance seperti sijil tamat diploma, sijil dekan dan transcript penuh. Perkara yang paling penting, of cos la jumpa lecturers dan adik2 junior. Tu pum kalau korang ni hot senior.hehehe

So tu je lah coretan Tiey memandangkan 4 hari 3 malam stay kat Kuala Terengganu. So xdapat nak update blog dah. Nanti Tiey cari ilham baru@tips untuk dikongsi untuk anda semua. hehehe.. Bye2. Doakan keselamatan kami ye, Semoga Allah mempermudahkan urusan kami dan sampai dengan selamatnya. Amin :)

16 comments:

  1. Hati-hati, dan jaga diri. Kalau jatuh bangun sendiri ye Kak Tiey! Hehehe

    ReplyDelete
  2. sebut pasal clearance, mai bru hbs degree n ngah tggu konvo bln 10 ni...malas btul nk ke kmpus kt johor tu utk wt clearance..dh la mai duk seremban

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh jauh tuu. Tapi clearance tu penting kalau xbuat xboleh la nak konvo bulan 10 ni kan. huhu

      Delete
  3. tiey,,moga selamat perjalan..amin ..take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the dua'a. Alhamdulillah, safely arrived :D

      Delete
  4. Assalamualaikum Tiey :)
    Yana nak tanya, kena buat apa lagi eh untuk clearance tu? tak tahu menahu langsung pasal ni. hrp Tiey dpt tlg berikan penjelasan :) clearance tu boleh settle dalam masa 1 hari tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam Fatin. Ok Fatin, nanti Tiey pm kat fb awak eak. Clearance ni penting sangat2x. Kalau xbuat xdapat nak konvo la kita bulan 10 nanti :)

      Delete
  5. selamat kembali ke terengganu. jumpa di hari konvo di uitm dungun ye..


    My recent post : Sukan Angry Birds Tak Berapa Nak Ekstrem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Ouh siapkah anda?hehe. See you kat konvo nanti.hehe

      Delete
  6. salam kenal.. semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal sis @Mizz. Amin. Thanks for the dua'a ::)

      Delete
  7. Assalamualaikum dan salam perkenalan
    Semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmsalam. Salam perkenalan jugak dari saya; Tiey.

      Amin. Thanks for the Dua'a :)

      Delete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)