Friday, 8 November 2013

Lepak kat Nando's

Assalamualaikum w.b.t,

Selamat pagi! Lama dah xmenaip entry dek kesibukan yang melanda diriku ini. Cewahh, ayat xboleh blahh. Ok. Straight to the point last night my friends and i were hang out kat bandar Shah Alam, eah bukankah Shah Alam tu bandar? hoho. Fine. Kat PKNS well situ kan bnyak bangunan. Kami dari kampus bertolak dalam pukul 3.30pm seperti yang dirancangkan, tapi sebab Tiey yang lewat dan ditambah lagi dengan bas yang datang lambat so dalam pukul 4.40pm jugak kami sampai kat PKNS tu. Kami geng 4 orang yang cun and comel ni naik bas je.huhu. Patutlah datang lambat sebab tunggu bas.hahaha. Salahkan bas yee. Khap :p

Our first destination is Alam Sentral, Hit bowling pins. Perhh. Hit terus. Sampai sana dah ternampak member2 yang lain sedang menunggu, kasihan diorang. Naik kete so datang awal la. Tapi yang paling shocked nya ada si Shahrul ni haa. Sporting giler kot senior ni even kiterorang xlah berapa rapat dengan dia, tapi he still joins us. Pastu kami main 2 games bowling, pemenangnya Zaim dan yang juara mempunyai rekod rendah ialah Tiey. Muahaha. Entah kenapa xde ong petang tu. Bola asyik masuk dalam longkang je. Haish.

Lai2x...Eah dah Maghrib dah. So kami utamakan solat Maghrib dulu dan mengisi perut kat Nando's. Orite. Dah sampai part dengan tajuk entry harini.hahaha. Panjang lebar citer mukaddimahnya. Nando's? Peri-peri flame grilled chicken. Ape benda tuu? Ni first time Tiey makan kat sini tau. Time nak pilih menu tu, Tiey la yang paling last buat pilihan sebab dalam hati "Ape benda ni wei". Maknanya Tiey kurang layan lah benda2 macam ni. Come from Africa tuu beb. Last2 pesan je apa yang patut.

Honestly memang mahal makanan kat situ. Maaflah, den ni selera orang kampung. Makanan camtu perut den xberapa nak terima sangat. Lepas 15 minit sumtim sampailah hidangan kami. Meal Tiey yang paling simple, macam budak2 je den tengoknye. Pastu pi beli air cool blog sebab air kat situ mahal dan serius xtau air ape dengan kepelikan yang ada pada nama dia tuu. Finally semua siap2 makan. Tetiba time nak keluarkan duit waiter cakap dah cashout??? Eah2x..Ada orang belanja? Wow...Terkejut gua. Mahal kot. Dah 8 orang makan. Eah Adele yang belanja. Ouh gracias Adele. Love you too much. (Aaah. ruginya xorder macam member lain.hahaha)

Dengan perut yang full dan finish sesi photography, then kami pun pulang ke tempat masing2. Awesome! The best moment ever with new classmate. Enjoy and having a great fun!! Thanks guys.

Thanks for those who were here last night. 
Dayat, Wana, Shahrul, Zaim, Adele, Bella & Fizi (Me-Photograper)



Nando's. The simplest meal that's belong to me.


13 comments:

  1. wah, Nampak sedap je makanan tu..
    Sedap ke eh makanan tu?
    kalau sedap, bolehlah saya try xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi Tiey boleh tahanlah. Tapi depend on your taste. Taste dia more to spicy, macam Italy jugak. But this one is belong to Africa :D

      Delete
  2. Dah lama tak makan nandos! Best sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh. Kira ni pengemar makanan Nando's la. hehehe. Best jugak kalau masuk ngan selera kita :)

      Delete
  3. sekali pon tak penah pijak Nandos ni , Nak try gak la satu hri nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jomlah sis liya. Kita p dating sini.hihi

      Delete
  4. bestnya ada org belanja.. 12hb ni akak konvo kat uitm s.alam.. mesti sesak mall kat sna kan?

    btw jom singgah blog akak
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/11/wedding-review-5-hantaran-hijau.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Rezeki namanya.hihi. Ouh ye ker? Meh lah jumpa kat DATC. Nanti kita p Nando's.huhu

      p/s: Okeih. Nanti Tiey bw :D

      Delete
  5. hiihii..cammm chumill jerr.....best,,nti kta g kayak,,wayang sama2 lg,,,yg pnting ajk senior tu,,,,camm chomelll jer die...hihii..dah mcm aidid marcello dah,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiey nak suruh Shahrul baca entry ni.hahaha

      Delete
  6. tak pernah mkn kat nando's lagi hehe. wah untuknya ada org belanja kan, murah rezeki dia :D

    ReplyDelete
  7. huhu...Nandos...pernah sekali je makan kat sini.rasa cam tak leh terima tekak ni ngn makanan dia.Bukan selera saya kot nandos ni.haha

    ReplyDelete

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)