Friday, 10 May 2013

"10 MEI, Oh Result"

Assalamualaikum w.b.t,

First of all, just one word could appear "Alhamdulillah" praise be to ALLAH. I'm officially graduate in Diploma Science. Fuhh, berdebar giler jantung tatkala jarum jam melewati titik 12.01am (10 Mei 2013). Mengadap depan laptop dengan harapan menunggu satu email dari UiTM yang mampu mengubah hidup Cik Tiey. Finally, on 12.48am an email dari UiTM appear kat inbox gmail dan lantas tangan2 yang seolah dijangkiti Parkinson ni cuba untuk menekan butang "read". Mata hanya fokus kat kotak2 tu yang mempamerkan result Cik Tiey sambil mengira2 berapa A Cik Tiey dapat.

....Alhamdulillah again to Allah s.w.t. Rezeki for the last semester even xdapat 4.00plat tapi GPA still dekan. Agak xterduga tatkala melihat result sebab final aritu jawab exam agak gopoh cket. Tapi, atas usaha yang xputus2 ni lah yang Cik Tiey dapat! and the most important thing is my dream comes true. Anugerah Naib Canselor (ANC) for Diploma in science and one thing! got cgpa between 3.70 range! Alhamdulillah. syukur kehadrat illahi. Akhirnya Cik Tiey dapat jugak berita gembira setelah 2,3 hari yang lalu asyik je dapat berita yang kurang mengembirakan.

So, tahniah  la Cik Tiey ucapkan kat kawan2 yang berjaya dan juga yang kurang berjaya! Sekali lagi Alhamdulillah diatas kejayaan yang tercapai ni setelah susah payah belajar kat UiTM Chendering, Kuala Terengganu! Pergi kelas jalan kaki, sampai kelas je basah kuyup, kena jimat sebab stay kat luar. The most important thing that i never forgot is, cabaran yang dihadapi selama menuntut ilmu di UiTM Chendering! Kena fitnah, duk kat luar, jalan kaki, dipandang hina dan sebgainya. 

##Setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya! Jadi sentiasalah bersabar walaupun sepahit hempedu kerana kejayaan itu akan tiba bila sampai masanya. (Bukannya nak tunjuk riak ke hape! Tapi inilah kejayaan yang amat Cik Tiey bangga & bersyukur atas rezeki dariNYA)


No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)