Saturday, 5 January 2013

Malaysia Aman Damai?

Assalamualaikum w.b.t,


Sekarang bnyak kan kes2 jenayah yg berlaku kat Malaysia? tp kan Malaysia dilabelkan sebagai negara yg aman? aman sbab xde berlaku peperangan? Hurm, camtu la bila hati ksong, pmikiran sempit,kate peperangan tu je mnyebabkan kerosakan kpd alam! Sebaliknya peperangan dunia yg tercetus akibat kerosakan nilai2 murni pd masyarakat yg menyebabkan belambak kes2 jenayah. Malaysia dh xselamat dh, nk pi kelas pum takut. Kelmarin dlu, ada kes ragut student UiTM Chendering, 4 org prmpuan jalan kaki balik dari kampus. Yg peragut tu plak naik kete,bwak parang siap. ALLAHURABBI! Semoga kita dijauhi drp smua bnda ni. Apa yg pasti, sentiasa memohon perlindungan dari ALLAH s.w.t dan pada masa yg sama elakkan daripada jalan kaki sorang k. :)



Yg ni psal kes student UM more info please click on.https://www.facebook.com/mppum1213


Laporan kehilangan seorang pelajar Universiti Malaya yang hanya disedari semalam (3 Januari 2013).

Nama: Siti Shairah Zakaria
Fakulti: Sains Komputer & Teknologi Maklumat (FSKTM)
Tahun Pengajian: Tahun 1
Menetap: KK3, UM
Asal: Kelantan
(Gambar di bawah)

Sesiapa sahaja mempunyai maklumat tentang kehilangan pelajar ini, anda dikehendaki melaporkan dengan segera di nombor yang disediakan di bawah.

Kami, MPPUM mengambil serius perkara ini kerana perkara ini adalah di bawah kuasa PDRM. Kami berharap tiada sebarang laporan palsu yang diberikan

Nombor yang boleh dihubungi: 016-934 5286 / 013-299 7954


#Daripada maklumat yg sy tau, Shairah ni hilang lepas dia p ambik duit kat mesin atm sorang2 sbab dia mintak kakak dia temankan,tp akaknye bz, then akak dia tau yg adiknya dh hilang 5hari lpas pgi jumpa dia kat kolej. Tp member ckap yg adik dia dh lame xde. So, adkah ni kes penculikan? Semoga ALLAH melindungi gadis ni & semoga ap yg telah berlaku di jadikan ikhtibar. Be careful! Pastikan ad teman kalau nk p ambik duit tu, especially girl.



No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)