Monday, 4 February 2013

I love cat so much!

Assalamualaikum w.b.t,

Manusia adalah seorang insan yg berjiwa lembut, suka berkasih sayang xkira la samada kat manusia mahupun haiwan. Korang semua ada x haiwan peliharaan kat umah? Mesti ade kan. Sometimes, haiwan peliharaan kita tu boleh dijadikan sebagai teman time2 kita borim, so bolehla jadikan diorang mainan. hehehe. Bukan jadikan brg mainan, tp bermain dengan mereka la. So, tiey pum mmg ade haiwan peliharaan sejak kecil lg, iaitu kucing la. Binatang ape lagi yg sesuai dijadikn haiwan peliharaan selain kucing. Xkan kot ade yg jadikan ayam sebgai kwan? haha. Pasti lawak kan kalau ade. Tp, ade je yg pelihara kuda, ikan & sebgainya, tp most of people do having cat la sebgai haiwan peliharaan.

Tp, sekarang ni semua kucing tiey dh xde. Entahla,xtau pegi mana. Ada yg hilang, mati kena langgar, jatuh pokok, terminum air sabun dan yg pasti ajal maut ALLAH yg tentukan walaupun mereka adalah haiwan. Tapi kan, tiey pernah gtau yg kalau kita pelihara kucing, inshaa ALLAH mereka akan mendoakan & berselawat kat kita. Semua benda tu xmustahil kerana setiap haiwan & tumbuhan yg ALLAH ciptakan akan bertasbih kepadaNYA. Setakat ni dh 30 atau 40 ekor dh kucing yg berlalu kat umah tiey, mungkin lebih kot. Setiap kucing mesti tu ada nama kan, tp kucing tiey yg paling glamour, jack sparrow, pokku and so on. huhuhu

Ni, ade beberape posing kucing2 yg penah tiey snap.






####My noty black cat :) 








No comments:

Post a Comment

Thanks for do visit this blog. Please wait for comment moderation from me okey :)